Дзиндзифките Каберне фран
Реколта: 2014
Тип: червено сухо вино
Регионално вино: Тракийска низина
Сорт: Каберне фран
Гроздобер:край септември 2013
Алкохол: 14,5 %
Екстракт (г/л): 27
Остатъчна захарност (г/л): 1,5
Титруеми киселини (г/л): 5,25
От лежаване: 8 месеца
Разфасовки:
бутилка: 75 cl
кашон (вместимост): 6 бутилки
тегло на кашон: 8 кг.
Гроздето е от лозя в югоизточна България. Направено е внимателно, подборно бране, като преди гроздобера е извършено маркиране на по-добрите лози. При постъпване във винарната гроздето е сортирано- първо на гроздове, а след това и на зърна.
Винификацията е проведена с бавна екстракция в редуктивна среда и с прецизен температурен контрол. Контактът с ципите е 3 седмици. Малолактичната ферментация е проведена в бъчви. Виното е отлежало в бъчви френски дъб от 225л. за 9 месеца.